Even voorstellen: Laura en Irene van ‘On A Bike’.

29-01-2020 — door KAMU

Op de fiets leeg je je hoofd, je leert weer met een frisse blik om je heen te kijken. Je bent alleen maar bezig met wat je voelt, wat je ziet, wat je ruikt en wat je hoort. Tegelijkertijd ontspan je. Met de wind die door je haren waait, je benen die alsmaar blijven draaien en de geur van bloemenvelden. En van mest. Of uitlaatgassen. Maar dat geeft niet, want op de fiets is alles mooi, nieuw en fascinerend. Al helemaal als je die ene scooter eenmaal hebt ingehaald.

Wij zijn Laura Maat en Irene Maaskant. In 2014 zijn we onze fietsavonturen begonnen met twee roestige fietsen van Marktplaats en een rugzak vol binnenbanden. Nu vele kilometers verder hebben we het plan opgevat om een paar maanden door Europa te fietsen.
We zijn onze fietsavonturen gestart met twee roestige fietsen van Marktplaats, een rugzak vol binnenbanden en eigenlijk geen flauw benul waaraan we begonnen. We gingen maar gewoon.

De eerste zomer, in 2014, fietsten we door Vlaanderen. De zomer daarop van Praag naar Berlijn. En een jaar later reden we met dezelfde rugtassen van Rotterdam naar Londen en via Harwich met de boot terug naar Rotterdam.

We vinden het geweldig en een paar jaar later besluiten we dat het tijd is voor de volgende stap: nieuwe fietsen, nieuwe uitrusting, nieuwe bepakking. Daarmee rijden we van Rotterdam naar Berlijn, via Bremen en Hamburg. Het jaar daarop fietsen we onze ‘wispeltour’, waarin we vier dagen lang fietsen en ons daarbij laten leiden door de windrichting – heel wispelturig dus.

Tussendoor pakken we regelmatig de fiets om Nederland te ontdekken. We vinden namelijk dat je niet ver hoeft te reizen om op avontuur te gaan. Nederland is al zo ontzettend mooi: er zijn hier zoveel bijzondere wegen waar we nog geen weet van hebben, zoveel prachtige, verrassende landschappen.
Volg de fietsavonturen van Laura en Irene via www.onabike.nl en via @weareonabike

Meer verhalen

Januari 2020
All about our coffee from Rwanda.
Januari 2020
Bikepacking in Scotland.
Januari 2020
Single, double and naked shots.
Januari 2020
All about our coffee from Brazil.
Februari 2020
This is why you should go cycling in Eifel.